Levykauppa Äx hinnoitteli väärin – lähes 60 000 euron tappiot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien muiden liikkeiden tavoin Levykauppa Äx -levykauppaketjussa oli viikonloppuna black friday -tarjouksia. Osaan levyistä päätyi vahingossa liiankin suuret alennukset, minkä kerrotaan aiheuttaneen levykaupalle mittavat tappiot.

Black friday -alennushintoihin myytiin muun muassa vinyyli- ja cd-bokseja, joista osaan päätyi väärät hinnat. Esimerkiksi Guns N’ Rosesin Use Your Illusion -boksia myytiin 120 eurolla, vaikka alehinnan olisi pitänyt olla 290 euroa. The Whon Who’s Next -boksia myytiin 63 eurolla, vaikka hinnan olisi pitänyt olla 155 euroa.

Levykauppa Äxän tiedotteen mukaan virheellisesti hinnoitelluista tuotteista koitui yhteensä 58 747 euron tappiot. Levykaupan väen kerrotaan nielevän tappionsa kunnialla. Ketään työntekijää ei syytellä tapauksesta, ja kaikki asiakkaat saavat tilaamansa levyn väärällä hinnalla tämän ja ensi viikon aikana.