Opiskelijat varastivat maailmankuulun kyltin vuosikymmeniä sitten – nyt se palautettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles -yhtye nosti Englannin Liverpoolissa sijaitsevan Penny Lanen aikoinaan maailmankartalle samannimisellä kappaleellaan. Vuonna 1976 Liverpoolista varastettiin Penny Lane -katukyltti. Nyt kyltti on palautettu ja totuus sen katoamisesta on tuotu julkisuuteen.

Aikaisemmin tänä vuonna The Beatles Story -museoon otti yhteyttä anonyymi henkilö. Hän kertoi haluavansa palauttaa kyltin. Yhteyttä ottanut kertoi olleensa yksi humalaisista opiskelijoista, jotka varastivat kyltin.

– Ikä alkaa jo painaa minua, joten haluan palauttaa kyltin Liverpooliin. Vietin kaupungissa kuusi vuotta opiskelijana ja jatko-opiskelijana, ja tapasin siellä vaimonikin, kylttivaras kuvaili Independent-lehden mukaan.

47 vuotta sitten varastettu kyltti on nyt asetettu esille The Beatles Story -museoon. Kyseessä ei ole ainoa varastettu Penny Lane -kyltti, mutta museon mukaan se on vanhin palautettu kyltti. Liverpoolin kaupunginvaltuustoon kuuluva Dan Barrington totesi kylttivarkaan saavan teon anteeksi, vaikka normaalisti kyseessä voisi olla jopa vankeuteen johtava rikos.