Mies kärsi lamauttavasta päänsärystä – röntgenissä karmea näky

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vietnamista kotoisin oleva 35-vuotias mies kuljetettiin sairaalaan hänen kärsittyään lamauttavasta päänsärystä ja näön menetyksestä. Miehellä ei ollut aavistustakaan, mikä voisi olla kipujen ja oireiden alkuperänä.

Dong Hoin kaupungissa sijaitsevan Cuban Friendship Hospital -sairaalan lääkärit tekivät miehelle CT-skannauksen, eli tietokonetomografian, jossa kehosta otetaan kuvia useista eri näkökulmista. Lääkärit löysivät kuvista kaksi rikkinäistä syömäpuikkoa, mitkä olivat tunkeutuneet hänen kalloonsa nenästä, Tuoi tre News uutisoi.

Miehen perhe oli äimistynyt, mutta uskoo, että syömäpuikot joutuivat nenään aiemmin tänä vuonna. Mies oli näet ajautunut tappeluun. Hänet vietiin jo tuolloin sairaalaan, mutta tikkuja ei löytynyt silloin. Lääkärit tekivät miehelle endoskooppisen leikkauksen nenän läpi puikkojen poistamiseksi ja hän toipui sairaalassa. Neurokirurgian osaston johtaja Dr. Nguyen Van Man sanoi, että tapaus oli erittäin harvinainen.