Katsojaluvut julkaistiin – Linnan juhlat keräsivät hurjan yleisön kotikatsomoihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Linnan juhlat eli Itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestettiin perinteiseen tapaan 6. joulukuuta. Kuten aikaisempina vuosina, myös tänä vuonna juhlavastaanotto esitettiin suorana lähetyksenä televisiossa. Lähetys veti tänäkin vuonna runsaasti ihmisiä vastaanottimien ääreen. Linnan juhlat -televisiolähetystä katseli tänä vuonna keskimäärin 2,36 miljoonaa ihmistä.

Lähetys tavoitti kaiken kaikkiaan noin 3,14 miljoonaa suomalaista. Lähetyksen katsotuin ajankohta oli vähän ennen iltakahdeksaa, jolloin lähetyksellä oli 2,6 miljoonaa katsojaa. Yleisradion itsenäisyyspäivän televisiolähetykset tavoittivat kokoniaisuudessaan 3,34 miljoonaa ihmistä. Kokonaistavoittavuuteen on Linnan juhlien lisäksi laskettu Kohti Linnan juhlia ja Linnan jatkot -ohjelmat.

Tämänvuotiset Linnan juhlat olivat tasavallan presidentti Sauli Niinistön kauden viimeiset. Katsojaluvut olivat tänä vuonna viimevuotista isommat. Vuonna 2022 Linnan juhlat -ohjelmaa seurasi keskimäärin 2,06 miljoonaa katsojaa. Ohjelma tavoitti tuolloin kokonaisuudessaan 2,96 miljoonaa suomalaista.