Lapin poliisilta varoitus turistibusseille – yksinkertainen sääntö unohtunut?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen Lappi on yksi maailman eksoottisimmista joulunajan matkakohteista. Se houkuttelee vuosittain runsaasti turisteja, mikä tarkoittaa myös väkimäärän lisääntymistä liikenteessä ja palveluiden äärellä. Poliisi muistuttaa Lappiin matkaajia muun muassa pysäköintisäännöistä.

Matkailijoilla ei ole erivapauksia siinä, mihin ajoneuvon saa pysäköidä. Lapin poliisi on saanut valituksia turisteista, jotka ovat jättäneet autonsa kielletylle paikalle. Toisinaan asialla on ollut turisteja kuljettanut linja-auto.

– Lapin alueella ja kaupungeissa on tällä hetkellä paljon turisteja. Rovaniemellä tunteita kuumentavat erilaiset bussit ja vuokra-autot, joita pysäköidään vaarallisiin paikkoihin. Poliisi muistuttaa, että bussien ja taksien olisi hyvä etsiä turvallinen lastaus- tai odotuspaikka, Lapin poliisi tiedottaa.

– Jalkakäytäville parkkeeraus aiheuttaa muun muassa kevyelle liikenteelle vaaratilanteen. Myös pelastustiet tulisi pitää avoimena. Poliisi pyrkii puuttumaan ongelmallisiin parkkeerauksiin mahdollisuuksien mukaan, mutta toivoo samalla, että myös kuljettajat muistaisivat vastuunsa yhteisen turvallisuuden ylläpitämiseksi.