Lentokone teki hätälaskun – 270 matkustajaa yöpyi hylätyssä armeijan tukikohdassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Amsterdamista Yhdysvaltojen Detroitiin matkalla ollut Delta Airlinesin lentokone joutui tekemään hätälaskun Goose Bayen Newfoundlandin osavaltioon sunnuntai-iltapäivänä. Hätälaskun seurauksena 270 Deltan matkustajaa joutui viettämään yön viileässä ja syrjäisessä Kanadan sotilastukikohdassa.

Tässä on ainekset toimintaelokuvaan. Hätälasku jouduttiin tekemään, koska lentokoneen toisessa moottorissa oli ongelmia sen jäänpoistomekanismissa. CBS Evening Newsin mukaan matkustajat päätyivät odottamaan yli 20 tuntia päästäkseen takaisin ilmaan. Reissu Michiganiin jatkui hätälaskun jälkeen lähes painajaismaisessa skenaariossa.

Ensin matkustajat odottivat toisen lentokoneen saapumista 5-7 tuntia. Kun kone vihdoin saapui ja kaikki pääsivät sen kyytiin, niin heille ilmoitettiin, että lentokoneen ohjaamon miehistön työaika oli päättynyt, miehistön olisi levättä lain mukaan 10-12 tuntia ja kaikkien matkustajien oli poistuttava koneesta.

Delta Airlines ryhtyi etsimään matkustajille sopivaa majoitusta alueelta. Kaikilla ei ollut mukana edes Kanadan hyiseen sääolosuhteeseen sopivaa vaatetusta, koska matkustajat eivät saaneet matkalaukkuja mukaansa. Matkustajat kuljetettiin lopulta 25–30 hengen ryhmissä koulubusseilla läheiseen sotilaskasarmiin maanantaiaamuna. Kukaan ei tiennyt, kauan he saisivat nukkua ja monelta tai mistä seuraava lento lähtisi.

Huoneissa oli sängyt ja perusmukavuudet. Lisäksi he saivat pikkupurtavaa ja vettä. Lopulta Goose Bayn lentokentälle saapui kolmas lentokone ja matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa maantai-iltana. Asiakkaat saavat korvauksen pitkästä viivästyksestä.