Fazerin uusi suklaamaku ei ole vitsi: ”Uusi rouskuva maku”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elintarvikeyhtiö Karl Fazer on tuonut viime vuosina suklaamarkkinoille monia kansalaisten toivomia klassikoita ja uusia melko erikoisiakin uutuusmakuja. Nyt vuorossa on maku, joka voi ensikuulemalta aiheuttaa hieman hämmennystä. Suklaaseen voi yhdistellä monia makuja, mutta tällä kertaa kyseessä on vähintäänkin erikoinen uutuus.

Kuva: Karl Fazer

Karl Fazerin uuden suklaalevyn makuna on nimittäin pretzel. Yhtiö kuvailee tuotetta rouskuvaksi, mitä se eittämättä onkin. Makean ja suolaisen sekoitus maistuu usein poikkeuksellisen hyvältä, mutta tässä tapauksessa kuluttajien lienee lähes mahdotonta ennakoida millainen makuyhdistelmä on kyseessä. Suomalaisille pretzelit ovat tulleet tutuksi hieman Keski-Eurooppaa pienemmässä snack-muodossa.

Monille suomalaisille pretzelit ovat tulleet tutuksi esimerkiksi Oktoberfesteiltä, jossa niitä nautitaan oluen kera. Saksalaisten munkkien varhaiskeskiajalla keksimä pretzel on yleensä solmun muotoon leivottu leivonnainen, joka voidaan maustaa esimerkiksi siemenillä, pähkinöillä ja suklaalla. Niinpä suklaan ja pretzelin yhdistelmä kunnioittaa vanhoja perinteitä.