Lufthansa lentää nyt Oulun ja Münchenin välillä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on aloittanut reittilennot Oulun ja Saksan Münchenin välillä. Ensimmäinen lento laskeutui Oulun lentoasemalle 16. joulukuuta. Edestakaiset reittilennot Münchenin ja Oulun välillä operoidaan keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Lufthansan mukaan talven reittilennot lennetään toistaiseksi maaliskuun loppuun asti, mutta lentojen jatkumisesta odotetaan päätöksiä. Münchenissa sijaitseva Franz Josef Straußin lentoasema on Saksan toiseksi suurin ja Euroopan seitsemänneksi suurin lentoasema, josta on hyvät jatkolentoyhteydet ympäri maailmaa niin liikematkustajille kuin vapaa-ajan matkailijoille. Kaupungista on myös erinomaiset yhteydet rautateitse Saksan muihin suuriin kaupunkeihin sekä muualle Keski-Eurooppaan.

Baijerin alue on monipuolinen lomailijoille, sillä alueelta löytyy alppimaisemia, linnoja ja tunnelmallisia kyliä. München on matkakohteena tunnettu muun muassa joulutoreistaan ja tapahtumistaan, kuten vuotuisesta Oktoberfest-olutjuhlasta, sekä jalkapallojoukkue FC Bayern Münchenistä. Alpeillekin on kaupungista vain parin tunnin junamatka.

München on myös merkittävä kansainvälinen liike-elämän keskus. Münchenin seudulla sijaitsee lukuisia kansainvälisiä suuryrityksiä, esimerkiksi BMW:n, Siemensin ja Allianzin sekä Microsoftin Euroopan pääkonttorit. Uusi reitti tarjoaa kilpailukykyä lisääviä mahdollisuuksia alueilla toimiville yrityksille myös lentorahdin osalta.