Tutkijat väittävät: Tennispelin äänellä rauhoittava vaikutus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkimukset ovat paljastaneet, että tennipallon lyömisestä mailalla kuuluva ääni luokitellaan rauhoittavaksi. Tiedemiesten tekemän kokeen mukaan ääni voi vähentää stressitasoa jopa puoleen niillä, joilla on diagnosoitu krooninen ahdistuneisuus. Salaisuus piilee äänentaajuudessa.

China West Normal Universityn asiantuntijat uskovat, että mailanlyönnin äänen taajuudella on rauhoittava vaikutus aivoihin. Tennispelissä kuultava palloittelun rytmi on verrattavissa populaarimusiikin rytmiin. Tutkijat selittivät, että vakaa tenniksen rytmi auttoi aivoissa ennustamaan seuraavan äänen ja luomaan siten myös rauhallisuuden tunteen.

Tutkimukseen osallistui 100 kroonista ahdistuneisuutta sairastavaa henkilöä, jotka jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmä kuunteli tenniksen ääniä viisi minuuttia ja stressitasoja mitattiin sekä ennen että jälkeen. Ahdistuksen oireet vähenivät merkittävästi tennistä kuunnelleilla ihmisillä. Verokkiryhmän oireet säilyivät ennallaan.