Joululahja yhä hankkimatta? Tässä pettämätön vinkki lahjaostoksille

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Melontaretki, yö jurtassa, veden päällä kelluva lasi-iglu, kartanoviikonloppu, pyöräilyretki, rinnelippu laskettelukeskukseen tai moottorikelkkasafari. Elämystarjonta on valtava Suomen kokoisessa maassa. Jos ei halua antaa joululahjaksi turhuuksia, kannattaa valita ikimuistoinen palvelu.

Joululahjaksi ostettavan elämyksen avulla tukee myös paikallista yrittäjää. Jos lahjansaaja ei ole elämyshakuinen, voi pukinkonttiin hankkia paikallisen maatalousyrittäjän tekemää glögiä, suklaata tai käsitöitä. Villasukat, lapaset ja huopatöppöset ovat monille mieluisia lahjoja.

Paikallista kulttuuria voi tukea ostamalla lahjaksi teatteriliput tai sisäänpääsyn konserttiin. Monet yrittäjät myyvät myös lahjakortteja kampaamoihin, kosmetologeille ja vaatekauppoihin. Pienistä paikallisista puodeista saa hankittua paikallisten tekemiä koruja, laukkuja sekä muita asusteita. Toisin sanoen, käytä ideaa lahjaan sen sijaan, että ostat jotain tusinatuotettua krääsää, millä ei ole lopulta mitään arvoa saajalleen.