Last Christmas jälleen joulun soitetuin radioissa – mukana myös kotimaisia jouluhittejä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Wham!-yhtyeen hittikappale Last Christmas on pysynyt joulun soitetuimpana kappaleena kaupallisilla radiokanavillla. Tämä ilmenee tekijänoikeusjärjestö Gramexin joulutilastosta, joka kattaa kymmenen suosituinta joululaulua marras-joulukuun ajalta vuonna 2022.

Last Christmas -kappale keräsi 735 soittokertaa, joista 52 soittokertaa oli peräisin jouluaatolta ja joulupäivältä 2022. Toiselle sijalle ylsi Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You 646 soittokerralla. Ensimmäistä kertaa kolmannelle sijalle nousi Chris Rean Driving Home For Christmas 628 soittokerralla.

Kotimaisten kappaleiden kärjessä oli sijalla viisi Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen 479 soittokerralla. Kuudennella sijalla oli Suvi Teräsniskan Hei Mummo ja seitsemännellä Leevi & The Leavingsin Jossain on kai vielä joulu.

Kymmenen eniten soitetun jouluhitin listalle nousi myös suomalaisia kappaleita, joita mukana ei ole ennen ollut. Yhdeksännellä sijalla oli Kari Tapion Tahdon oikean joulun ja sijalla kymmene Haloo Helsingin Joulun kanssas jaan. Kymmenen kärkeen mahtui yhteensä viisi kotimaista kappaletta, mikä oli yksi enemmän kuin vuotta aiemmin.

  1. Wham! – Last Christmas (735)
  2. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You (646)
  3. Chris Rea – Driving Home For Christmas (628)
  4. Band Aid – Do They Know It’s Christmas Time? (596)
  5. Vesa-Matti Loiri – Sydämeeni joulun teen (478)
  6. Suvi Teräsniska – Hei Mummo (444)
  7. Leevi & The Leavings – Jossain on kai vielä joulu (438)
  8. John Lennon & Yoko Ono – Happy X-mas (War Is Over) (409)
  9. Kari Tapio – Tahdon oikean joulun (387)
  10. Haloo Helsinki! – Joulun kanssas jaan (371)