Tältä näyttää Dingo-elokuva – Levoton Tuhkimo -elokuvan teaser julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porista ponnistaneen suomirockin suosikkiyhtye Dingon tarina tuodaan valkokankaalle. Yhtyeen vaiheista kertovan Levoton Tuhkimo -elokuvan allkoivat tänä syksynä Porissa ja Helsingissä. Nyt elokuvasta on saatu jo esimakua.

Levoton Tuhkimo -elokuvan teaser-traileri julkaistiin torstaina 21. joulukuuta. Esikatsauksessa Dingon jäsenet nähdään suosionsa huipulla, nimikirjoituksia pyytävien villiintyneiden fanien piirittämänä. Tiedotteen mukaan teaser julkaistiin sopivasti Dingon juhlavuoden aattona, sillä Sinä ja minä -jättihitti löi läpi tammikuussa 1984.

Elokuvan keskiössä on Dingon laulaja Nipa Neumann, jota näyttelee Saku Taittonen. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Alvari Stenbäck, Mauno Terävä, Samuel Kujala, Emil Kihlström, Valtteri Lehtinen, Ronja Keiramo ja Reino Nordin.

Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on kyseessä tekijöiden mukaan fiktiivinen teos. Mari Rantasilan ohjaama ja Hanna Leivonniemen käsikirjoittama Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2024.