Maailman suurin Rubikin kuutio on kolme metriä korkea – ja se todella toimii

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dubaissa kaikesta halutaan thedä suurempaa ja loistokkaampaa. Myös Rubikin kuutioista. Dubin Knowledge Park -alueelle on nimittäin valmistunut maailman todistetusti suurin Rubikin kuutio.

Valtava kuutio on kolme metriä korkea ja leveä joka puolelta, ja se panaa yli 300 kiloa. Se koostuu yhteensä 21 tarkasti suunnitellusta pienemmästä lasikuitukuutiosta. Valtavasta koosta huolimatta Rubikin kuution osia voi käännellä suositun älypelin pienemmän version tavoin.

Valtavalla kuutiolle juhlistetaan Knowledge Parkin 20-vuotiassyntymäpäivää. Alue toimii kotina 700 koululle ja muulle oppilaitokselle. Guinnessin ennätystenkirjan edustajat vahvistivat tuoreen Rubikin kuution olevan virallisesti maailman suurin.