Missä olit, kun? -ohjelma muistelee merkittäviä uutistapahtumia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Missä sinä olit, kun Jakomäen pankkiryöstäjä pakeni kolmen panttivangin kanssa Mikkeliin tai kun pikajuna syöksyi kovaa vauhtia Jyväskylän ratapihalla pois kiskoiltaan? Maikkarin missä olit, kun? -ohjelmasarja saa tammikuussa jatkoa, ja se kertoo lähihistorian merkittävimmistä, dramaattisimmista ja kiinnostavimmista uutistapahtumista.

Sarjasta julkaistaan neljä uutta jaksoa. Ensimmäinen jakso kertoo, kun rauhallinen iltapäivä vaihtui Helsingin Jakomäessä Suomen oloissa hyvin poikkeukselliseen panttivankitilanteeseen. Pankkikonttorista käynnistynyt pakomatka päättyi valtavaan räjähdykseen Mikkelin torilla. Jakson juontaa Ripsa Koskinen-Papunen.

– Olin vielä lukiossa Mikkeli-Jakomäki-panttivankidraaman tapahtuma-aikaan, mutta se on silti yksi parhaiten mieleeni jäänyt uutistapahtuma vuosien varrelta. Poikkeuksellinen kuvamateriaali auton räjähdyksestä ja uhrien kohtalo pysäyttivät ja järkyttivät. Lisäksi pankkiryöstön, panttivankidraaman ja räjähdyksen yhdistyminen oli hyvin poikkeuksellista. Tuntui vaikealta uskoa, että Suomessa voi tapahtua tällaista, Koskinen-Papunen muistelee tapausta.