Popeda paljasti uuden laulajansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rockyhtye Popedan leirissä puhaltavat muutoksen tuulet. Yhtyeen pitkäaikainen laulaja Pate Mustajärvi esiintyi Popedan riveissä viimeistä kertaa Tampereen Ratinan stadionilla syyskuussa. Yhtye kuitenkin paljasti jatkavansa toimintaa uuden laulajan kanssa.

Popeda paljasti uuden laulajanansa 1. tammikuuta 2024. Pate Mustajärven saappaisiin astuu Olli Herman. Laulaja on tullut tunnetuksi muun muassa Reckless Love -yhtyeestä.

– Hämmästyttävintä oli huomata, kuinka paljon sain ’työpaikkahakemuksia’ solistin virkaan. Mukana oli tuttuja ja tuntemattomia solisteja. Lisäksi kaverit ja tuttavat ehdottelivat eri solisteja. Kaikkia ehdokkaita puntaroin ja harkitsin – kunnes kohtalo puuttui peliin, kertoi Popedan kitaristi Costello Hautamäki uuden laulajan etsimisestä.

Herman oli jo aikaisemmin laulanut Kuuman kesän Popedan Kuopion keikalla. Ääniongelmista kärsinyt Hautamäki pyysi Hermania varmuuden vuoksi solistiksi soolokeikalleen. Keikan jälkeen Hautamäki pohti, tarjosiko kohtalo hänelle laulusolistia suoraan eteensä.

– Olo oli sellainen kuin olisi halolla päähän lyöty, eli pöllämystynyt, hieman ehkä hölmistynyt, mutta samaan aikaan myös erittäin otettu ja imarreltu. Ajattelin, ettei tätä puhelua voinut kukaan vielä hetki sitten kuvitella tapahtuvaksi, mutta niin vain kävi, että Costello kysyy minua laulajaksi Popedaan, kommentoi Herman asiaa tiedotteessa.

Popeda nähdään kevään aikana lavalla kerran, Tampereen Tavara-asemalla lauantaina 30. maaliskuuta. Ensi kesänä yhtye tullaan näkemään myöhemmin julkistettavien festivaalien lavoilla.