Jodelissa julkaistiin UMK-finalistien lista – todenperäisyydestä ei ole tietoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yletäti-nimimerkkiä käyttänyt on julkaissut Jodeliin listan, jonka on kertomansa mukaan saanut tietoonsa tulevan Uuden musiikin kilpailun, eli UMK:n finaalissa esiintyvien artistien nimet. Listan todenperäisyydestä ei ole kuitenkaan mitään tietoa.

Jodel-viestin mukaan finaalissa ovat: Cyan Kicks, Jesse Markin, Mikael Gabriel & Nublu, Sara Siipola, Sexmane, Sini Sabotage sekä Windows95man & Henri Piispanen. Mikäli lista pitää paikkansa, tulee UMK:ssa olemaan huomattavan paljon räppiä tai vaihtoehtomusiikkia perinteisen popin sijaan. UMK-finalistit paljastetaan 10. tammikuuta Ylen suorassa lähetyksessä.

Aiemmin nettijuoruissa on väitetty muun muassa, että Anna Abreu tulee olemaan mukana UMK:ssa. Netissä on myös arvosteltu Euroviisukarsintatyöryhmän luotettavuutta, sillä tietovuotoja on kerrottu jo aiemmin musiikkikilpailuun liittyen. Uuden Musiikin Kilpailun 2024 juontaa Pilvi Hämäläinen, Benjamin ja Viivi Pumpanen.