Epsteinin lista julki – mukana Trump, Clinton ja prinssi Andrew

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on julkistettu useista rikoksista syytetyn edesmenneen miljardööri Jeffrey Espteinin syytteisiin liittyviä asiakirjoja. Nyt julki tuoduissa asiakirjoissa on mukana myös tunnettujen poliitikkojen nimiä.

Asiakirjoissa mainitaan muun muassa Yhdysvaltojen entiset presidentit Donald Trump ja Bill Clinton sekä Iso-Britannian prinssi Andrew. Heidän yhteydet Epsteiniin ovat olleet julki jo aiemmin. Henkilöiden maininta asiakirjoissa ei vielä tarkoita sitä, että heitä epäiltäisiin rikoksista.

CNN-uutissivuston mukaan kaikkia asiakirjoja ei ole vielä julkistettu. Niiden odotetaan sisältävän lähes 200 nimeä. Mukana uskotaan olevan tunnettuja liikemaailman henkilöitä ja poliitikkoja.

Yhdysvaltalaista liikemies Jeffrey Epstein kuoli tutkintavankeudessa elokuussa 2019 ollessaan syytettynä alaikäisiin kohdistuneista hyväksikäytöistä. Nyt julkaisut asiakirjat liittyvät oikeudenkäyntiin, jossa Epsteinin kumppani Ghislaine Maxwellia syytetiin muun muassa alaikäisten ihmiskaupasta. Hänet todettiin vuonna 2021 syylliseksi useisiin rikoksiin.