Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku alkoi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään ensimmäinen yhteishaku on käynnistynyt. Hakuaika päättyy 17. tammikuuta kello 15:00. Nyt on haettavissa opiskelupaikat korkeakoulujen syksyllä alkavaan vieraskieliseen koulutukseen, Taideyliopiston koulutuksiin sekä Tampereen yliopiston teatteritaiteen koulutukseen.

Toinen yhteishaku tänä keväänä käynnistyy 13. maaliskuuta. Toisessa haussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen. Kaikkiin koulutuksiin haetaan Opetushallituksen ylläpitämässä Opintopolku-palvelussa osoitteessa Opintopolku.fi. Toinen haku on avoinna 27. maaliskuuta saakka.

Ensimmäisessä yhteishaussa on mukana 283 hakukohdetta ja tarjolla on yhteensä 8.300 opiskelupaikkaa. Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen opiskelupaikkaan. Kevään ensimmäisen yhteishaun valintojen tuloksia julkaistaan helmikuun alusta alkaen. Kaikki tulokset julkaistaan viimeistään perjantaina 31. toukokuuta.