Nainen haastoi suklaayhtiön oikeuteen – suklaasta puuttui kasvot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridalainen nainen nosti ryhmäkanteen Hershey Co.-makeisvalmistajaa vastaan jokseenkin yllättävästä syystä. Halloween-teemainen suklaa ei ollut aivan sitä, mitä sen olisi pakkauksen perusteella pitänyt olla.

Cynthia Kelly haki ryhmäkannetta tuomioistuimessa, sillä hänen mukaansa Reese’s Peanut Butter -tuotteita oli mainostettu valheellisesti. Kelly kertoi maksaneensa 4,49 dollaria kurpitsan muotoisesta Reese’s-suklaasta. Hän oli olettanut, että tuotteessa olisi pakkauksen kuvan mukaisesti hymyileviä kurpitsan kasvoja esittävä kuviointi.

Tuote oli kuitenkin kokonaan suklaakuorrutuksen peitossa. Kellyn mukaan hän ei olisi ostanut makeisia, jos hän olisi tiennyt ettei niissä ole hymynaamakuviointia. Hän syyttää makeisvalmistajaa harhaanjohtavasta mainonnasta.

Kelly ei hae kanteessa korvauksia pelkästään itselleen, vaan kaikille tuotteita ostaneille floridalaisille. Tämä voisi tietää Hersheylle yli viiden miljoonan dollarin vahingonkorvausten maksamista. Huffpost-lehden mukaan yhtiö ei ole kommentoinut kannetta.