Ruokakauppojen muovi- ja paperipusseihin uusi varoitusmerkintä

Koti & Asuminen Terveys · Tim Isokivi

Osaan ruokakauppojen kassoilla myytävistä kauppakasseista ilmestyy jatkossa uudenlainen merkintä. Kasseihin lisätään varoitus, mikäli niihin ei tule sijoittaa pakkaamattomia elintarvikkeita. Asiasta tiedotti Ruokavirasto.

– Tämä kassi ei sovellu kosketukseen pakkaamattomien elintarvikkeiden kanssa / Denna påse lämpar sig inte för oförpackade livsmedel, uudessa merkinnässä lukee.

Ruokaviraston mukaan kierrätysmateriaalista valmistetut kauppakassit eivät aina ole laadultaan sellaisia, että ne soveltuisivat kosketuksiin pakkaamattomien elintarvikkeiden kanssa. Esimerkiksi hedelmät ja vihannekset kannattaa siis pakata hedelmätiskeillä saatavilla oleviin pusseihin ennen niiden sijoittamista varoitustekstillä varustettuun kauppakassiin.

Kierrätysmateriaalista valmistetuilla kasseilla on suuri merkitys kiertotaloudelle. Siksi niiden käyttöä halutaan jatkaa. Kassoilla voidaan myydä edelleen myös kasseja, joissa varoitusmerkintää ei tarvita.

– Kierrätysmateriaalista valmistettujen kassien käytöstä ei ole aiheutunut kuluttajalle terveydellistä haittaa, mutta varovaisuusperiaatteeseen perustuen kuluttajia halutaan ohjata uudella merkinnällä kauppakassien entistä turvallisempaan käyttöön, tiedotteessa kerrotaan.