Sinead O’Connorin kuolinsyy julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irlantilainen laulaja-lauluntekijä Sinead O’Connor menehtyi heinäkuussa vain 56-vuotiaana. Artisti löydettiin tuolloin kuolleena Etelä-Lontoossa sijaitsevasta kodistaan. Poliisi tiedotti tuoreeltaan, ettei asiaan epäilty liittyvän rikosta.

Kuolinsyyntutkija kertoi tiistaina 9. tammikuuta Sinead O’Connorin kuolleen luonnollisista syistä. Tutkimuksia ei tiedotteen mukaan näin ollen jatketa. Tiedotteesta ei selvinnyt tarkempia yksityiskohtia artistin kuolemasta.

O’Conner muistetaan muun muassa maailmanlaajuiseksi hitiksi nousseesta, Princen kirjoittamasta Nothing Compares 2 U -kappaleesta. Vuosina 1987-2014 yhteensä 10 studioalbumia julkaissut tähti muistetaan myös aktivistina, joka ei pelännyt ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ja poliittisiin aiheisiin. O’Connor oli vähän ennen kuolemaansa muuttanut takaisin Lontooseen asuttuaan 23 vuoden ajan muualla.

O’Connorille ja toiselle hiljattain menehtyneelle irlantilaisartistille, The Pogues -yhtyeen nokkamies Shane MacGowanille järjestetään 20. maaliskuuta yhteinen muistokonsertti New Yorkissa. Esiintymässä ovat muun muassa Cat Power, Dropkick Murphys ja David Gray.