Uimarannan harvinainen ilmiö videolle – aallot hohtivat pimeässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaliforniassa hämmästeltiin vuoden alussa harvinaislaatuista ja näyttävää luonnonilmiötä. Orange Countyssa sijaitsevan uimarannan aallot hohtivat sinisenä illan pimetessä.

Pimeässä hohtavien aaltojen taustalla on bioluminesenssina tunnettu ilmiö, joka tarkoittaa biologista valontuotantoa eliölajeilla. Meriveden saa hohtamaan siinä elävä lingulodinium polydra -planktonlaji. bioluminesenssia esiintyy myös esimerkiksi joillain syvänmeren kalalajeilla.

Kalifornialaisella uimarannalla todistettu taianomainen näky houkutteli paikalle niin paikallisia kuin turistejakin. Hohtavista aalloista kuvattiin useita viraalina jaettuja videoita. Ilmiön ajankohtaa on vaikea ennustaa, mutta sitä ennakoi ABC7-uutissivuston mukaan usein päiväsaikaan rantavedessä nähtävä punaruskea kasviplankton.