Haluatko viettää kesän lammaspaimenena? Haku alkoi tänään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Monella on unelmana asua maaseudulla, turvallisessa ja taloudellisessa ympäristössä, jossa lasten kelpaa juoksennella vapaana ulkoilmassa. Lapset rakastavat eläimiä ja mikä olisi parempaa tekemistä kesälomalla ulkoilun ohessa kuin ruokkia, rapsutella ja hoitaa lampaita? Metsähallitus tarjoaa siihen jälleen upean mahdollisuuden.

Metsähallituksen mukaan elämyksellinen luonnonsuojelu kiinnostaa suomalaisia, sillä lomailu luonnon monimuotoisuutta tarjoavilla Paimenviikoilla on jo pitkään ollut suosittua. Jo monen vuoden ajan Paimenviikoille on hakenut yli 2.000 ihmistä. Haku alkaa taas tänään kello 12:00 ja jatkuu viikon ajan.

– Koska hakijoita on aina enemmän kuin Paimenviikkoja, paimenet arvotaan hakijoiden kesken. Arvonta on valmis helmikuun aikana, ja kaikille hakijoille kerrotaan arvontatulokset maaliskuun puoliväliin mennessä. Paimenviikot ovat maksullisia, ja niitä arvotaan yhteensä 169 kappaletta toukokuusta syyskuuhun, Metsähallitus muistuttaa.

Tulot käytetään kohteiden ja niiden lähialueiden ylläpitoon ja luonnonhoitoon. Yhden kohteen, Pielpajärven erämaakirkon, Paimenviikot ovat ilmaisia, mutta ne sisältävät muita kohteita enemmän vastuita.