Legendaarinen bilelaiva Viking Cinderella palaa Helsinkiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legendaarinen bilelaiva Viking Cinderella palaa viimein Suomeen. Varustamoyhtiö Viking Linen tiedotteen mukaan alus on kokenut telakalla muodonmuutoksen,sillä esimerkiksi sen ulkoasu on uudistunut.

Cinderella on suomalaisille tuttu paitsi bileistään myös monista siellä kuvatuista televisio-ohjelmista. Tukholmasta käsin viime vuodet Itämerellä risteillyt Viking Cinderella siirtyy liikennöimään Suomen lipun alla 8. maaliskuuta. Alus palaa sen myötä Helsinki-Tukholma -reitille, jossa sen kanssa liikennöi Viking Gabriella.

Viking Cinderella on saanut Turun Korjaustelakalla Naantalissa uuden punaisen värityksen aikaisemmin valkoisiin kylkiinsä. Kaksi viikkoa kestänyttä maalausoperaatiota oli tekemässä noin 30 ammattilaista, ja siihen käytettiin yli 2 000 litraa maalia. Uuden ilmeen ovat saaneet myös lähes 300 hyttiä, spa-osasto ja monet yleiset tilat.

– Cinderella on ollut pois Suomesta lähes kaksi vuosikymmentä, ja paluun kunniaksi haluamme sen sädehtivän kuten Itämeren oman Tuhkimon kuuluukin, kertoo tiedotteessa Viking Linen tekninen päällikkö Mathias Sundberg.