San Francisco parantaa mainettaan miljoonilla dollareilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kalifornian San Franciscossa on meneillään ennennäkemätön kriisi niin terveydellisesti, taloudellisesti kuin turvallisuuden näkökulmasta. Kaupunki on palkannut uuden matkailualan huippuvirkailijan muuttamaan yleistä käsitystä San Franciscosta, josta uutisoidaan nykyään lähinnä lisääntyvää rikollisuutta ja huumeiden käyttöä.

San Francisco Travel Association on palkannut Toronton matkailuorganisaation nykyiseksi johtajaksi Scott Beck -nimisen miehen. Beck kertoi San Francisco Chronicle -lehdelle, että hänen suurin haasteensa on kääntää nykyinen kertomus San Franciscosta, jonka mukaan keskustan liiketilat autoituvat, kodittomat valtaavat kadut ja rikollisuus rehottaa. Hänen mielestään media ei kerro totuutta.

San Francisco on nykyisin saavuttanut maineen kodittomien ja huumausaineiden valtaamana kaupunkina. Noin 48 prosenttia amerikkalaisista pitää San Franciscoa vaarallisena kaupunkina äskettäisen tehdyn kyselyn mukaan, The Chronicle raportoi. Mielipiteet jakautuivat merkittävästi puoluelinjojen mukaan, sillä 74 prosenttia demokraateista piti kaupunkia turvallisena, kun taas vain 32 prosenttia republikaaneista oli samaa mieltä.

Maineenkohottamiskampanjan budjetti on kuusi miljoonaa dollaria.