Mies yritti avata sipsipussia sytkärillä – älä vaan yritä tehdä perässä

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Perunalastupussi on suunniteltu avattavaksi käsivoimin. Mikäli tämä ei kuitenkaan onnistu, ei avaamiseen kannata käyttää ainakaan tulentekovälineitä. Muuten voi käydä huonosti.

75-vuotias mies oli New York Post -lehden mukaan yrittänyt avata sipsipussia sytyttimellä Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kiinteistöhuoltajat suorittivat alkusammutuksen kasteluletkulla ennen palokunnan saapumista paikalle. Uhri kärsi kolmannen asteen palovammoista.

Tiedossa ei ole, kuinka tulipalo tarkalleen ottaen sai alkunsa. Perunalastut voivat kuitenkin n tärkkelyksen ja öljyn avulla. Vice-lehden mukaan esimerkiksi vuonna 2016 kaksi kanadalaista teiniä aiheutti miljoonien dollarien edestä vahinkoja sytytettyään perunalastupussin tuleen ruokakaupassa.