Kanada on vuonna 2024 maailman turvallisin turisteille

Matkailu · Tim Isokivi

Mikäli turvallisuus on kaikki kaikessa, kannattaa matkakohteeksi valita vaahterasiirapista ja ratsupoliiseista tunnettu Pohjois-Amerikassa sijaitseva pohjoinen valtio. Kanada on nimetty tuoreessa vertailussa maailman turvalisimmaksi maaksi matkustaa.

Yhdysvaltalainen matkavakuutusyhtiö Berkshire Hathaway Travel Protection julkaisee vuosittain listan maista, joihin matkustaminen on määritelty turvallisimmaksi. Tänä vuonna ensimmäiselle sijalle nousi Kanada. Maan turvallisuutta perustellaan alhaisilla rikostilastoilla ja tiukalla aselailla.

Toisella sijalla vuoden 2024 listauksessa on Sveitsi maan alhaisten rikostilastojen ansiosta. Kolmanneksi sijoittui Norja niin ikään rikosten vähäisen määrän vuoksi. Neljänneksi tuli Irlanti ja viidenneksi Hollanti.

Lista perustuu tilastotietoihin ja kyselyyn, jossa yhteensä 1 702 matkailijalta kysyttiin heidän kokemuksistaan. BHTP:n blogissa huomautetaan, ettei listan ulkopuolelle jääminen tarkoita jonkin valtion olevan turvaton. Vakuutusyhtiö toteaa esimerkiksi Suomen ja Viron olevan oletettavasti turvallisia maita siinä missä esimerkiksi Norja on.