Nuudelit jäätyivät pakkasessa hauskalla tavalla – hämmentävä tilanne videolle

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi ei ole ainoa paikka, jossa pakkanen on viime viikkoina laskenut hyisiin lukemiin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa lämpötilat ovat paikoitellen olleet keskiarvoa kylmempiä. Tämä on johtanut erikoisiinkin ilmiöihin.

Kylmiä ilmoja on koettu muun muassa Oklahoman osavaltiossa. Yukanissa kuvatulla videolla kulhollinen ramen-nuudeleita viedään hetkeksi ulos. Voimakkaan pakkasen ansiosta nuudelit jäätyvät, kun niitä ollaan nostamassa ylös haarukalla.

Nuudelit jäätyivät niin tukevasti, että haarukka jäi lopulta törröttämään niiden tukemana ilmaan. Videon kuvaajan mukaan ulkolämpötila oli tapahtumahetkellä 8 fahrenheit-astetta, eli noin -13 celsiusastetta. Suomalaisesta näkökulmasta pakkaslukema oli siis vielä melko maltillinen todellisiin paukkupakkasiin verrattuna.