Paljastus hovista: Kuningatar Elisabet suivaantui Lilibetin nimestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittihovista hatkat ottanut Meghan Markle ja prinssi Harry ilmoittivat antaneensa Yhdysvalloissa syntyneelle tyttärelleen nimeksi Lilibet. Pariskunta selitti sen olleen kunnianosoitus Harryn rakkaalle isoäidille, kuningatar Elisabeth II:lle. Lilibet oli hallitsijan lempinimi, jota käyttivät useat kuningattaren lähimmät rakkaat, erityisesti hänen edesmennyt aviomies, prinssi Philip.

Toimittaja Robert Hardmanin tulevan kirjan mukaan Lilibet-nimen antaminen ei koskaan saanut kuningattaren hyväksyntää. Sen sijaan nimetön lähde väittää, että kuningatar olisi ollut raivoissaan pienokaisen nimestä. Charles III: New King. New Court. The Inside Story -nimisessä teoksessa sanotaan, että kuningatar Elisabet ei ole ennen nähty yhtä vihaisena kuin saatuaan tietää Sussexin herttuaparin tyttövauvan nimen olleen hänen lempinimensä, Tatler uutisoi.

Ongelma ei ollut pelkästään nimi, vaan se, että Harry ja Meghan eivät kysyneet kuningatareltaan suostumusta siihen. He ainoastaan tiedottivat hoville, että lapsen nimeksi on annettu Lilibet. Pienokaisen toinen nimi on Diana hänen edesmenneen isoäitinsä, Harryn äidin, Walesin prinsessan mukaan.