Sir Winston Churchillin tekohampaat myydään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britannian toisen maailmansodan aikaisen pääministerin Sir Winston Churchillin käyttämät tekohampaat menevät myyntiin ensi kuussa. Hampaat myydään huutokaupassa. Hampaiden odotetaan nousevan jopa 8.000 punnan arvoiseksi, eli 9.300 euroon.

Yhdistynyttä kuningaskuntaa toisessa maailmansodassa ohjastanut Sir Winston Churchill käytti proteeseja, koska hän kärsi hammasongelmista suuren osan elämästään. Mies menetti useita hampaita jo 20-vuotiaana. Nyt hänen tekohampaansa on päätetty myydä eniten tarjoavalle. Sitä emme tiedä, mitä kukaan niillä tekee. Laittaa ehkäpä vitriiniin esille?

– Tämä hammasproteesisarja on tehty toisen maailmansodan alussa, kun Churchill oli 65-vuotias, huutokaupasta kerrotaan BBC:lle.

Hampaat on suunnitellut pääministerin hammaslääkäri Sir Wilfred Fish ja valmistanut teknikko Derek Cudlipp. Hampaat on asetettu aikoinaan suun hampaiston yläriviin kultakiinnikkeellä. Miehen toiset tekohampaat myytiin aiemmin 15.200 punnalla vuonna 2010. Samassa huutokaupassa myydään nyt myös mikrofoni, jonka välityksellä Churchill ilmoitti toisen maailmansodan päättymisestä.