Turistin onnenpäivä – löysi 7,46 karaatin timantin luonnonpuistosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Arkansasissa vierailleen ranskalaisen turistin loma sai melkoisen käänteen. Hän onnistui löytämään Crater of Diamonds -kansallispuistosta 7,46 karaatin timantin.

Pariisilainen Julien Navas oli vierailemassa Yhdysvalloissa nähdäkseen Vulcan Centaur -raketin laukaisun Floridan Cape Canaveralissa. Hän päätyi ystävänsä kanssa matkustamaan läheiseen Louisianan osavaltioon. Siellä kaksikko päätti vierailla timanteistaan tunnetussa luonnonpuistossa.

Craters of Diamondsissa vierailijat voivat yrittää kaivaa timantteja rajatulta alueelta. Navasin kohdalla timanttien etsiminen tuotti tulosta. Hän nimesi löytämänsä kiven Carineksi kihlattunsa mukaan.

Puistonvartija Waymond Cox kertoo luonnonpuiston tiedotteessa viimeaikaisten sateiden olleen todennäköisesti Navasille hyödyksi. Sateet nimittäin huuhtelevat pois multaa, minkä ansiosta timantit ja mineraalit ovat paremmin esillä maaperässä.