Suomalainen yritys hankki yksityiskoneen: ”Asiakkaille ei riitä suomalainen luksus, vaan palvelun tulee olla maailmanluokan tasoa”

Lifestyle Lux · Terhi Piiroinen

Vuonna 2020 operointinsa aloittanut Helsinki Citycopter laajentaa laivastoaan huippuluokan suihkukoneella. Kyseessä on Cessna Citation CJ4, mitä yhtiö kuvailee markkinoiden suorituskyvykkäimmäksi liikelentokoneeksi. Yhtiöllä on entuudestaan viisi helikopteria.

– Olemme nyt ainoa lentoyhtiö, joka pystyy Suomessa operoimaan lentopalveluita ovelta-ovelle sekä helikoptereilla, että suihkukoneella, sanoo lentoyhtiö Helsinki Citycopterin perustajaosakas ja lentotoiminnan johtaja Ari Kallinen.

– Kansainväliset asiakkaamme ovat tottuneet käyttämään yksilöityjä palveluita. Heille ei riitä perinteinen suomalainen luksus, vaan palvelun tulee olla maailmanluokan tasoa. Suomessa on paljon potentiaalia korkeatasoisten palveluiden kehittämiseen ja mahdollisuus kilpailla maailman tunnetuimpien kohteiden kanssa. Luksuksen termi ja käsite pitää Suomessa vain sisäistää hieman aiempaa laajemmasta näkökulmasta, kertoo Helsinki Citycopterin perustajaosakas ja kaupallinen johtaja Joonas Nurmi.

Yhtiön mukaan pieni ryhmä korkean profiilin asiakkaita aiheuttaa yksityislentokoneita käyttämällä huomattavasti pienemmät päästöt kuin bussilastillinen perinteisiä turisteja. Lisäksi heidän Suomeen jättämänsä tulot voivat olla suurta ryhmää paljon suuremmat, kaksikko muistuttaa. Helsinki Citycopterilla on oma lentokoulu, lentokonehalli ja tilauslentoliikenteen tukikohdat Helsingissä ja Tampereella.