Tökerö valeuutinen Anna Puusta leviää: ”Tiedän, ettei jengi mee näihin lankaan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on voinut törmätä erikoiseen julkaisuun, joka liittyy laulaja Anna Puuhun. Julkaisussa artistin väitetään olevan epäiltynä rikoksista ja laukoneen ”hirvittäviä kommentteja” televisiossa. Mukana on kuva, jossa hänen kasvoilleen on muokattu huonolla menetyksellä mustelmia.

Anna Puu varoitti julkaisuista Instagram-tilillään. Kyse on kryptohuijauksesta, johon ihmisiä yritetään saada mukaan klikkaamalla valeuutista. Julkaisua on jakanut muun muassa Ducking Punches -niminen Facebook-profiili.

– Tiedän, ettei jengi mee näihin lankaan, koska ovat niin absurdeja ja huonosti photoshopattuja kuvia ja kökösti kirjoitettuja ”artikkeleita”, mutta sanon nyt vielä varmuuden vuoksi, että nämä kryptorikastumislinkit ovat hujausta, älkää sijoittako rahojanne tai uskoko mitään mitä näissä jutuissa kirjoitetaan, Anna Puu varoitti.

Anna Puu ei ole ainoa suomalaistähti, josta tehtyjen virheellisten väitteiden ja muokattujen kuvien avulla yritetään houkutella ihmisiä huijauksiin. Laulajan julkaisun kommenteissa ilmeni, että myös esimerkiksi Ella Kanninen ja Erika Vikman ovat joutuneet samanlaisten julkaisujen kohteiksi.