Poliitikko tyrmistyi – uutiskanava suurensi rintoja kuvaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen poliitikko Georgie Purcell joutui taannoin tyrmistymään uutiskanavan julkaisun vuoksi. Nine News -kanavan uutisen yhteydessä julkaisemassa kuvassa Purcellin vartaloa oli muokattu.

Victorian osavaltion parlamentin ylähuoneen jäsenenä toimivan Purcellin kuva oli mukana ankanmetsästystä koskevassa uutisessa. Animal Justice Party -puoluetta edustavan poliitikon rintoja oli muokattu kuvassa suuremmaksi. Lisäksi hänen paitaansa oli muokattu paljastavammaksi keskivartalon kohdalta.

– Jouduin sietämään eilen paljon. Kehoni ja vaatteideni photoshoppaaminen median toimesta ei kuitenkaan ollut bingo-kortissani. Huomatkaa suurennetut rinnat ja paljastavammaksi muokattu asuste. En usko, että tällaista tapahtuisi miespoliitikolle, Purcell kirjoitti X-palvelussa.

The Guardian -lehden mukaan Nine Newsin uutisjohtaja Hugh Nailon pahoitteli tapahtunutta. Hänen mukaansa kyse oli Adobe-yhtiön Photoshop-kuvankäsittelyohjelman tekemästä automaattisesta muokkauksesta. Adoben tiedottaja on kuitenkin ilmoittanut, ettei yhtiön tuotteiden tekoälyominaisuus muokkaa kuvia ilman ihmiskäyttäjän hyväksyntää.