Tutkimus: Kaksi viidestä on lopettanut parisuhteen raha-asioiden takia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisille toteutetun kyselyn mukaan 40 prosenttia ihmisistä on lopettanut parisuhteen huonosti hoidetun rahatilanteen vuoksi. Kyse on henkilön päättäväisyydestä saavuttaa jotain parempaa. Toisin sanoen ihmisen oma asenne vaikuttaa paljolti siihen, miten hän tulee menestymään elämässään ja kuinka hän toimii tavallisessa arjessa.

Vaikka useimmat amerikkalaiset uskovat olevansa päättäväisiä omassa elämässään, saattavat monet hakea muilta neuvoja etenkin raha-asioiden suhteen. Vastaajat kertovat, että on helppo neuvotella tavallisista asioista työpaikalla tai kumppanin kanssa, kuten siitä mitä syödään tai katsotaan televisiosta. Sen sijaan palkasta ja alan vaihtamisesta ei mielellään keskustella edes työkavereiden kanssa.

Useimmat vastaajat kertovat haluavansa olla täysin varmoja ennen merkittävän ostoksen, kuten asunnon hankkimista. Taloudelliset hankinnat vaativat ihmisten mukaan kaikista eniten harkintaa ennen päätöksen tekemistä. Kumppanin valinta on siten oleellinen osa omaa päätöksentekoa, SurePayroll By Paychexin tutkimus osoittaa.