88-vuotias isoisä on maailman vanhin pelivloggaaja

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelaaminen ei ole pelkästään nuorten harrastus. Vielä seniori-iässäkin voi intoilla pelaamisesta, kuten kiinalainen viraalisensaatioksi noussut Yang Binglin todistaa. Hän tekee peliaiheisia videoita vielä kunnioitettavassa 88 vuoden iässä.

Isoisä Yangina tunnettu mies tekee säännöllisesti Bilibili-somealustalle videoita, joissa hän pelaa Call of Dutyn kaltaisia nimikkeitä. Yangilla on palvelussa yli 280 000 seuraajaa. Guinnessin ennätystenkirja on nimennyt hänet maailman vanhimmaksi videopeli-vloggaajaksi Bilibilissä.

Yang aloitti peliharrastuksen vuonna 1996 lopetettuaan työt öljy- ja kaasualalla. Yksinkertaiset pelit vaihtuivat pian monimutkaisempiin nimikkeisiin, ja nykyään hänen hyllyssään on yli 500 peliä. China Daily -lehden mukaan Yangin kaikki aika ei mene pelaamiseen, vaan hän harrastaa edelleen myös liikuntaa esimerkiksi pingiksen muodossa.

Yang kehottaa videoillaan myös nuorempia pelaajia keskittymään pelaamisen lisäksi myös opiskeluun tai työntekoon. Hän otti Guinnessin tittelin kunnialla vastaan ja kertoi aikovansa jatkossakin olla osa pelaajien yhteisöä.