Tiktok puuttui ulkonäköpaineita aiheuttavaan trendiin – esti legginglegs-tunnisteen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime viikkojen aikana TikTokissa on levinnyt kulovalkean tavoin legging legs -termi. Termillä tarkoitetaan hyvin hoikkia jalkoja, jotka ovat trendin mukaan täydelliset leggingseihin. Termillä viitataan siihen, että jalat ovat kapeat ja reisien välissä on huomattava rako.

Termiin liittyvä ajatusmalli on ongelmallinen ja ulkonäköpaineita aiheuttava. Se sai nopeasti aikaan liikkeen, jossa lukemattomat naiset kertovat olevansa sitä mieltä, että leggingsit kuuluvat kaikille. Nyt tähän trendiin on myös sovelluksessa puututtu.

Aihetunnisteen räjähdysmäisen nousun jälkeen legginglegs-aihetunniste on poistettu kokonaan TikTokista. Sen sijaan tilalle tulee aiheen tunnistamisen jälkeen informaatiota ja linkki, joka vie People-sivuston mukaan syömishäiröistä kertovaan tietopakettiin.