Martti Ahtisaaren hautamuistomerkistä suunnittelukilpailu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen tasavallan kymmenes presidentti Martti Ahtisaari menehtyi lokakuussa 2023. Ahtisaaren haudalle tullaan pystyttämään muistomerkki, jonka suunnittelukilpailu on nyt alkanut. Muistomerkki on tarkoitus toteuttaa voittajan ehdotuksen pohjalta.

Presidentti Ahtisaaren hautamuistomerkkitoimikunta kutsuu suunnittelukilpailuun mukaan suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ammattitaiteilijoita. Hietaniemen hautausmaalle Helsinkiin pystytettävän muistomerkin tulee tiedotteen mukaan olla ajaton, aikaa ja luonnonolosuhteita kestävä ja vuodenaikojen vaihtelut huomioiva.

Anonyyminä toteutettava on käynnissä 12. helmikuuta – 15. huhtikuuta 2024. Sen palkintoihin on varattu yhteensä 24 000 euron suuruinen summa. Kilpailun tulokset julkistetaan 13. toukokuuta 2024.

Kilpailun tuloksista päättää palkintolautakunta, johon kuuluu yhdeksän valtioneuvoston kanslian asettaman muistomerkkitoimikunnan jäsentä sekä kaksi Suomen taiteilijaseuran nimeämää jäsentä. Muistomerkki on tarkoitus paljastaa Martin päivänä 10. marraskuuta 2024. Lisätietoa kilpailusta kerrotaan Valtioneuvoston sivuilla.