National Geographic: Mikkeliläinen ravintola maailman parhaiden listalla

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikkelissä sijaitseva ravintola Tertin Kartano on saanut merkittävää kansainvälistä suitsutusta. National Geographic -lehti valitsi Tertin Kartanon vuoden parhaiden ravintoloiden listalleen.

– Saimaa-järveä Itä-Suomessa ympäröivät kylät tunnetaan kuusien reunustamista poluista, kartanoista ja konstailemattomasta maalaisruoasta. Viimeksi mainittu on syy sille, miksi Saimaan alue sai vuoden European Region of Gastronomy -kunniatittelin, National Geography kirjoittaa.

Ravintolan ruokalistalta lehti nostaa esiin lepällä savustetun lohen, fasaanipateen ja kakun, joka on maustettu lähialueelta kerätyllä mesiangervolla. Tertin Kartanon kerrotaan sijaitsevan alueella, jolla on hedelmä- ja yrttitarhoja.

Tertin Kartanossa toimii ravintolan lisäksi hotelli ja puutarhakahvila. Kartano sijaitsee Visulahden kaupungiosassa noin seitsemän kilometrin päässä Mikkelin keskustasta itään. Kartanon ravintola on aikaisemmin saanut muun muassa ranskalaisen gastronomisen järjestön, Confrérie de la Chaîne des Rôtisseursin arvostetun kilven.