Väinö ja Joona rakensivat moottoripyörämessujen vetonaulan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingissä vietetään tänä viikonloppuna MP-messuja, joka on kasvanut vuosien saatossa Euroopan toiseksi suurimmaksi moottoripyöräajoneuvojen tapahtumaksi. Ainoastaan Italian Milanossa järjestetään vuosittain suuremmat moottoripyörämessut. Petrol Circus Custom Bike Show on olennainen osa messuja, kun harrastelijat pääsevät esittelemään rakentamiaan moottoripyöriä.

Tänä vuonna veikeällä Shell-mopolla mukana olevat, jyväskyläläiset Väinö Harvia ja Joona Nieminen ovat piakkoin 17 vuotta täyttäviä janttereita, joiden vapaa-aika kuluu osittain moottoriajoneuvojen parissa. He ovat rakentaneen moottoripyörämessujen Petrol Circuksen -esittelyyn keltaisen mopon, josta oli aluksi olemassa pelkkä runko.

– Saatiin idea Burger Kingissä ja muutama kuukausi siihen rakentamiseen meni kaikkineen. Ehkä kaksi viikkoa oli yhteensä sellaista kovaa tekemistä, pojat kertoivat messujen avajaispäivänä perjantaina Staralle.

He halusivat mopon ulkonäöllä kunnioittaa Muuramen Shelliä, jossa pojat käyvät tankkaamassa omia käyttömopojaan. Väinön ajelema kaksipyöräinen, upean violetti kevari on messujen debyytin tekevän MC Jonnelan puolella esillä. Kevytmoottoripyörästä poiketen isojen puolella esillä oleva Shell-mopo ei ole rekisterissä, eikä sillä ajella. Tehoja kuitenkin löytyy.

– Siinä on 190 pyttyä ja 25 heppaa sekä turbo. Vaikka mopon sivussa on pieni sammutin, niin se ei ole nitro, vaan pelkästään rekvisiittaa, numerolla 413 kisaavat pojat kertovat.

Mopon ohi kulkeva mies jää ihailemaan luomusta. Hän kehuu, että pojat ovat tehneet hienon työn rakentaessaan näyttävän menopelin. Miehen mukaan mopo on myös viimeistelty, mikä on pelkästään plussaa. Minkälaista palautetta Väinö ja Joona ovat saaneet muilta?

– Pelkkää hyvää palautetta. Alkuun TikTokissa saattoi tulla jotain turhaa huutelua, mutta nyt se on kerännyt huomattavasti kehuja, reippaat nuoret miehet kertovat.

MP-messujen organisaatiosta myönnettiin aiemmin, että poikkeusluvat ajokortteihin ja autoiluun voivat olla uhkana moottoripyöräharrastuksen jatkumiselle mopoikäisyyden jälkeen. Kysyimme Väinöltä ja Joonalta, pitääkö väite paikkansa.

– Kaipa se on vähän ihmiskohtaista. Autolla pääsee kuljettamaan myös kavereita, mutta kyllä me aiotaan ajella jatkossakin kaksipyöräisillä, mikäli on vain rahaa.

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa on esillä noin 80 rakennettua moottoripyörää, jotka kisaavat neljässä luokassa: Classic- Custom-, Open- ja Street. Parhaat pyörät palkitaan tänään lauantaina 3. helmikuuta. Jokaisessa luokassa palkitaan kolme parasta ja näiden lisäksi palkitaan Näyttelyn paras pyörä ja Tuomariston valinta. MP-messut Helsingin messukeskuksessa sunnuntaihin 4. helmikuuta saakka.

@joona_nieminen

Messuille saavuttu ja manki saanu huomiota #äänestä413 #turbo #190 #daytona #mp24 #petrolcircus

♬ alkuperäinen ääni – jade💕

@germainen

Äänestäkää messuilla 313!!#mpjonne313 #mpjonnela24 #mpmessut2024 #fry #viral #supermoto #mprenkaat #mprenkaatstore #backpackwheelieboyz #greanzgaenger #ktm #exc #bikelife #trending #norskewheelies #wheelie @mprenkaat-store @bold.

♬ original sound – 🍎 🎀 Ava Max Kay 🎀

Terhi Piiroinen, Stara
Messukeskus