Kaliforniassa hurjat rankkasateet – video paljastaa seuraukset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Noin 1,4 miljoonaa ihmistä sai varoituksen rankkasateiden aiheuttamien tulvien vuoksi Yhdysvaltojen Kalifornian Los Angelesissa helmikuun ensimmäisenä viikkona. Pitkään jatkuneet sateet ovat aiheuttaneet mutavyöryjä, sähkökatkoja ja tulvivia teitä. Alueella on satanut lyhyessä ajassa 23 senttimetriä vettä.

Associated Pressin julkaisemalta videolta näkee, mitä tuhoja rankkasateet ovat aiheuttaneet alueella. Tulvat ovat vaikuttaneet myös Hollywood Hillsin ja Bevery Hillsin alueella. Osassa osavaltion piirikuntia on peruttu koulupäiviä mutavyöryjen vuoksi. Myrskylle on annettu nimeksi Pineapple Express, koska rintama ulottui Tyynellä valtamerellä aina Havaijille asti.

Los Angelesissa liikenne ajautuu kaaokseen aina normaalin vesisateen yllättäessä, koska aurinkoisilla teillä ajamiseen tottuneet eivät hallitse vesiliirtoja ja liukkaita risteysalueita. Nyt ihmisiä on evakuoitu kodeistaan, jotta he eivät jää mahdollisten mutavyöryjen alle. Viranomaiset kertovat ennätyssateiden aiheuttaneen valtavan määrän tehtäviä.