Suomesta järjestetään erikoisristeilykimara Visbyyn ensi kesänä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ruotsin mantereesta 90 kilometrin päässä sijaitseva Gotlanti on Ruotsin ja koko Itämeren suurin saari. Saarella on noin 50.000 asukasta ja ainoastaan yksi kaupunki, Visby. Se on kuitenkin upea lomakohde etenkin kesäaikaan.

Suomesta on toisinaan päässyt risteilemään Gotlantiin poikkeusvuoroilla ja niin näyttää tapahtuvan myös ensi kesänä. Tallink Silja Line liikennöi tulevana kesänä kahdeksan erikoisristeilyä Gotlannin saarenpääkaupunkiin Visbyyn. Erikoisristeilyt toteutetaan Victoria I -laivalla Helsingistä ja Tallinnasta.

Risteilijöillä on kokonainen päivä aikaa tutustua kohteeseen, sillä Victoria I saapuu Visbyhyn aina lähtöä seuraavana aamuna kello 9.30 paikallista Ruotsin aikaa ja lähtee sieltä samana iltana kello 18.30 paikallista aikaa. Tallink Gruppin tuote- ja myyntijohtaja Marina Jõgi kertoo, että risteilymatkustajat voivat ottaa laivalle polkupyöränsä mukaan, sillä saarella on näppärä liikkua fillarilla.