Nuoren kortti hyllylle rajusta ylinopeudesta – helsinkiläisen kadun nimi oli enne?

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Liikenteessä nähdään aika ajoin kuljettajia, joiden ajama ylinopeus ei jää aivan pieniin lukemiin. Tällainen toiminta on varma tapa saada kortti hyllylle, kuten Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pastersteinin somejulkaisussa paljastettiin.

Ylikomisariona toimivan Pastersteinin videolla nähdään Helsingissä Nordenskiöldinkadulta Vauhtitielle kääntyvä kuljettaja. Auton vauhti kiihtyy 125 kilometrin tuntinopeuteen tiellä, jossa on 40 km/h nopeusrajoitus. Kaiken lisäksi kyydissä oli kaksi henkilöä ja tie oli märkä.

– Moottoritienopeudet eivät kuuluu taajamaan vaikka kadun nimi onkin Vauhtitie, Pasterstein kirjoitti.

– Nuorta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kortti hyllylle, ylikomisario summasi.