Suomesta kuusi ambulanssia Ukrainaan – saattue perille varhain tänä aamuna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on tukenut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Ukrainaa merkittävästi sekä sotilaallisesti että myös siviilien toimesta. Moni järjestö on lähettänyt Ukrainaan tuotteita ja myös ajoneuvoja lähes kahden vuoden aikana. Viime yönä Ukrainaan saapui Suomesta myös saattueellinen lahjoitettuja ambulansseja.

Kuva: Tommy Törmä

Keskiviikkona Suomesta lähti matkaan kuuden ambulanssin karavaani, jonka lahjoittamista on koordinoinut Ukrainaan aiemminkin tukea kuljettanut Pro Patria Suomi-Ukraina ry. Hanketta ovat tukeneet yli 200 Lions Clubia ja kaksi ukranalaisten Suomessa toimivaa yhdistystä.

– Saimme hankittua kuusi ambulanssia, joista kaksi hankittiin Suomesta ja neljä Virosta. Meillä on ambulanssien kyydissä lisäksi erilaisia terveydenhoidon tarvikkeita ja esimerkiksi sydäniskureita, joille kaikille on huutava tarve Ukrainassa, hankkeen puuhamies Tommy Törmä kertoi Staralle.

Kuva: Tommy Törmä

Kuusi ambulanssia ja 11 tiimiläistä saapuivat Lviviin varhain tänä aamuna. Ajoneuvojen ja terveydenhoidon tarvikkeiden ja niiden rahoituksen hankkiminen kestivät kuukausia, mutta nyt ambulanssit ja tarvikkeet ovat viimein perillä Ukrainassa. Matkan varrella myös virolaislehti Postimees raportoi suomalaisten hyvää tekevästä ambulanssikaravaanista.