Joki muuttui yhtäkkiä valkoiseksi – syy löytyi meijeristä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Lynchburgin palokunta sai epätavallisen puhelun 3. helmikuuta. Huolestuneet kansalaiset ilmoittivat alueella virtaavan joen muuttuneen valkoiseksi. Syytä ryhdyttiin selvittämään välittömästi.

Yllätys oli melkoinen, kun ilmeni, että lähellä sijaitseva Westover Dairyn meijeri oli syynä valkoiseksi muuttuneeseen puroon. Vesistössä virtasi litratolkulla maitoa, mikä oli päätynyt jokeen vahingossa.

– Maidon läikkymisen syynä oli tukkeutunut viemäriputki Westoverissa. Kun se ei imenyt jätemaitoa, valuis se sadevesiviemäriin ja siitä suoraan jokeen, palokunta kertoi Facebookissa kuvien kera.

Maidosta ei koitunut alueelle ympäristöuhkaa, vaan se aiheutti lähinnä huvittuneisuutta kansalaisissa. Tiedossa ei ole, miten alueen eläimet ovat reagoineet maitojokeen. Se on kuitenkin todennäköisesti tuottanut ällöttävää hajua rannoille kuivuessaan.