Puhdistatko kasvosi väärin? Asiantuntija listasi yleisimmät virheet

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet meistä eivät kiinnitä paljoakaan huomiota kasvojen puhdistukseen. Ihotautilääkärin mukaan kasvoja pestessä omalle iholleen voi kuitenkin tehdä paljon hallaa mikäli sortuu yleisiin virheisiin.

Ihonhoitoasiantuntija Dr. Ava Shamban kertoi POOSH-sivustolle, että jokaisen tulisi panostaa kasvojen puhdistamiseen ennen yöunille menemistä. Yön aikana iho tekee kovasti työtä korjatakseen ihoa ja palauttaakseen luonnolliset öljyt sen pinnalle.

Ava Shambanin mukaan kasvojen iholle ei ole hyötyä siitä, että sitä kuurataan puhtaaksi yli minuuttia. Ihoa ei kannata siis hieroa liian pitkään tai yrittää puhdistaa liian karhealla liinalla. Yleisiä virheitä ovat myös likaisten pesulappujen käyttäminen ja vääränlaisen sekä liian voimakkaasti puhdistavan pesuaineen käyttäminen kasvoille.

Ihon tulee puhdistamisen jälkeen tuntua pehmeältä, sileältä ja raikkaalta, mutta ei liian kuivalta tai kiristävältä. Ihoa ei tarvitse aina kaksoispuhdistaakaan. Kaksoispuhdistus voi kuitenkin olla hyödyllinen urheilijoille, runsaasti meikkiä käyttäville ja ihmisille, joilla on rasvainen iho. Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan aluksi öljypuhdistusta, jota seuraa vesipohjainen puhdistustuote.