Suomen poliisi puuttuu useammin nuorten häiriköintiin: ”Tietyt nuorisoryhmät”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan nuorten häiriökäyttäytyminen on yleistynyt alueen kauppakeskuksissa. Samanlaisia havaintoja on tullut myös muilta poliisiasemilta ja sidosryhmiltä. Poliisi on tästä syystä ollut viime viikkoina enemmän läsnä etenkin Espoossa sijaitsevissa ostoskeskuksissa.

− Monesti tietyssä kauppakeskuksessa viettää aikaa tietyt nuorisoryhmät. Ajoittain nämä nuoret aiheuttavat häiriöitä metelillä ja epäasiallisella käyttäytymisellä. Havaintojen mukaan osa nuorista on myös esimerkiksi polttanut vapea eli sähkötupakkaa avoimesti rappukäytävissä ja jopa sisällä ravintoloissa, kertoo komisario Hannu Väänänen.

Poliisi puuttuu epäasialliseen käyttäytymiseen ja ennen kaikkea rikoksen tunnusmerkit täyttävään toimintaan välittömästi. Esimerkiksi tupakkavälineiden myynti alle 18-vuotiaille on Suomessa kiellettyä, ja näin ollen nuorilla ei saa olla hallussaan myöskään sähkötupakkaa. Poliisin kauppakeskusvalvonnan myötä monen nuoren vapet ovatkin päätyneet viranomaisten haltuun.