Testissä Honor Watch 4 – monipuoliset toiminnot ja ylivertainen akkukesto

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Honor on julkaissut uuden edullisemman hintaluokan Honor Watch 4 -älykellonsa. Muotoilultaan aiempaa kulmikkaammaksi muuttunut laite on genrensä kirkkainta kärkeä niin ominaisuuksiltaan kuin erityisesti akkukestoltaan. Älykellojen käytettävyyttä yleisesti heikentävä heikko akkukesto on jo aiemmin ratkaistu Honorin kelloissa, ja tällä kertaa jatketaan samalla linjalla edullisesta 149 euron hinnasta huolimatta. Uutuuskellon akku kestää jopa kaksi viikkoa.

Kuva: Stara

Muotoilultaan Honor Watch 4 on ottanut askeleen Apple Watchin suuntaan, ja samalla käytettävyys on pyöreisiin kelloihin verrattuna piirun verran sulavampi. Laitteessa on 1,75 tuuman näyttö, joka tarjoaa 450 × 390 pikselin tarkkuuden. Kalliimman hintaluokan ominaisuuksista mukana ovat sykkeen ja happisaturaation mittaukset, mutta EKG ei ole vielä mahtunut mukaan. Ratkaisu onkin ymmärrettävä. Liikkujalle mukana on kuitenkin GPS, jonka ansiosta lenkit ja muut treenit saa tallennettua paikallisen sään tarkistamisesta puhumattakaan. Erilaisten harjoitustilojen määrä on mittava. Sen sijaan ulkopuolisia sovelluksia laitteeseen ei voi ladata.

Kuva: Honor

Erittäin käyttökelpoinen ominaisuus on puheluiden soittaminen suoraan kellosta, jolloin puhelin voi olla puhelun ajan taskussa tai repussa. Myös saapuneiden ilmoitusten näyttäminen kellossa on tärkeää, mutta jostain syystä viestien määrän kasvaessa kellosta on hankala lukea yksittäisiä saapuneita viestejä. Jostain syystä Honor Watch 4 ei tue maksamista, vaikka ominaisuus on jo nykypäivää. Ehkä edullisempi hintaluokka ei vielä antanut siihen mahdollisuutta esimerkiksi lisenssien takia. Kellotauluja voi ladata lisää verkosta sekä ilmaiseksi että maksullisesti. Vaihtoehtoja on valittavissa satoja erilaisia.

Kuva: Stara

Summa summarum: Honow Watch 4 on ehdottomasti hintansa väärti ja tarjoaa genressään poikkeuksellisen paljon ominaisuuksia. Parasta on kuitenkin poikkeukselisen pitkä akkukesto, sillä tätä kelloa varten lyhyeen reissuun ei tarvitse ottaa laturia mukaan. Laturista tuleekin kritiikkiä, sillä kellon adapterin liittäminen kiinteästi johtoon hankaloittaa sen mukana kuljettamista. Seuraavassa mallissa on toivottavasti adapteri erillisenä.