Uusi lumipyry leviää Suomeen viikonlopuksi – lunta jopa 30 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keli voi muuttua jälleen haastavaksi viikonlopun saapuessa. Voimistuvan kaakkoistuleen ja matalapaineen vuoksi Suomen etelä- ja keskiosassa voi olla koviakin tuulia ja runsasta sadetta.

– Tämänhetkisen ennusteen mukaan sateet leviävät perjantaina iltapäivän aikana länteen sekä eteläisen Suomen länsiosaan, illalla myös eteläisen Suomen itäpuoliskolle sekä maan itä- ja pohjoisosaan, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.

Lunta voi sataa paikoin jopa 30 senttiä. Osa sateesta tulee kuitenkin etelässä ja mahdollisesti osittain maan keskiosassakin vetenä. Myös jäätävät sateet ovat mahdollisia, eli ajokeli voi olla monin tavoin huono.

Vähiten sadetta on tulossa ennusteen mukaan Pohjois-Lapissa. Sateet jatkuvat laajalti vielä lauantaina aamulla, mutta päivän mittaan ne väistyvät itään. Sunnuntaille ennustetaan suureen osaan maata aurinkoista säätä ja 1-10 asteen pakkasia.