Miehen kotiin alkoi ilmestyä paketteja – ongelma jatkui kuukausia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kun Kalifornialainen John DeFiore sai postissa kaksi ruuvia sisältäneen paketin, ei hän vielä tiennyt, minkälainen ongelma olisi edessä. Kuukausikaupalla kotiin ilmestyneistä paketeista koitui todellinen päänvaiva.

Ruuvipaketin jälkeen DeFioren kotiin alkoi tulvimaan tilauksia, joita hän ei ollut tehnyt. Osoite oli hänen omansa. Vastaanottajaksi oli kuitenkin merkitty Danial Williams.

DeFiore epäili alkuun kyseessä olevan inhimillinen erehdys. Hän otti yhteyttä naapurikaupungissa asuvaan Dan Williamsiin, joka kiisti tietävänsä mitään asiasta. Aurinkopaneeleita, pelikonsoleita, digikehyksiä ja muuta tavaraa sisältävien laatikoiden ilmestyminen DeFioren ovelle jatkui.

Tilanne paheni Amazon-verkkokaupan alkaessa perimään tilauksista suoraveloituksia. Lopulta Amazon vastasi DeFiorein yhteydenottoihin. Verkkokauppa lupasi selvittää asian ja pankki perui suoraveloitukset.

San Jose Mercury News -uutissivuston mukaan Amazon sulki tilauksista vastuussa olleen tilin, mutta yhtiö ei paljastanut asiasta tarkempia yksityiskohtia. Tapaus muistuttaa brushing-termillä tunnettua ilmiötä. Siinä verkkokauppojen myyjät lähettävät satunnaisille asiakkaille tekaistuja tilauksia voidakseen lisätä niistä itselleen ylistäviä arvosteluja.